14 nov. 2014

Något positivt (Spoken word)

Godkväll!
 Idag delar jag något fresht från min mun.
Sanningar från min djupa brunn.
Tyvärr är locket mest stängt och ingen får höra
Vad jag i rim vill till er kungöra.

Men idag är locket aningen uppe och munlädret igång.
Kanske denna text en dag blir en sång.


5 nov. 2014

Tidshopp till 2009

Idag delger jag en kort förklaring i hur jag upplevt det att vara adopterad och nybliven pappa och hur det känns idag. Texten har tidigare publicerats i någon tidning. Kommer tyvärr inte ihåg i vilken, kanske Folkhälsan.


10 aug. 2014

jakt.oscarlehtinen.com

#ingenjaktutankunskap är hashtaggen jag använt flitigt sedan jag inledde min utbildning till bågjägare. Nu lanserar jag sidan där jag samlat intressant material inom jakt, hjälp för jaktprov mm.

http://jakt.oscarlehtinen.com heter sidan och jag önskar att den kommer till nytta för dem som är intresserade. I samband med detta lanserade jag också mitt första jaktvideo blogginlägg.

5 juni 2014

Äppelträdgårdstalko i Veikars 2014

Att ha vänner som tänker odla en äppelträdgård med 400 träd har sina sidor ....mest positiva dock.

För det första tar talkot en himla tid...

... och ALLT bör dokumenteras.

Till och med byns barn måste bygga staket i minst 40 graders hetta!

Men så fick man ju kaffe med underbara nybakta munkar...
... och supergod soppa av fina värdinnan Christine.

Sen skulle man jobba igen
och plantera...

Tack Christine och J******n för ett härligt veckoslut! (Förövrigt vill inte husbonden synnas på internet)

13 maj 2014

Springa igång dagen

Idag sprang jag igång dagen. Det var riktigt skönt. Tänk att man inte gör det oftare?! Jag skall snart köra igång med dagens sitt down, alltså graduarbete. Men före det blir det lite #tadetpåallvar - mobbningskampanj.
Jag bestämde mig för att dela med av mina erfarenheter om mobbning. Jag tycker att det är viktigt att de som är mobbade skall veta att man kan prata om mobbning. Man skall ju inte behöva skämmas! Det är mobbaren som skall skämmas! Jag vill ändå understryka att man i ett mobbningsfall också bör hjälpa mobbaren, inte bara den mobbade. Mobbaren har ofta bakomliggande orsaker till mobbningen som kan behöva behandlas. Som lärare är det min uppgift att ta mobbning på allvar och det gör jag. Ingen skall behöva gå igenom tunga saker ensam eller ouppmärksammat!

4 apr. 2014

Videoblogg del1 #oscarstobak

Nu är det vår, jägarexamen är tagen och tobaken växer mer än jag hinner med! Så här kommer ett videoblogginlägg angående tobaken. Mer om jakt blir det senare.