10 aug 2014

jakt.oscarlehtinen.com

#ingenjaktutankunskap är hashtaggen jag använt flitigt sedan jag inledde min utbildning till bågjägare. Nu lanserar jag sidan där jag samlat intressant material inom jakt, hjälp för jaktprov mm.

http://jakt.oscarlehtinen.com heter sidan och jag önskar att den kommer till nytta för dem som är intresserade. I samband med detta lanserade jag också mitt första jaktvideo blogginlägg.

5 jun 2014

Äppelträdgårdstalko i Veikars 2014

Att ha vänner som tänker odla en äppelträdgård med 400 träd har sina sidor ....mest positiva dock.

För det första tar talkot en himla tid...

... och ALLT bör dokumenteras.

Till och med byns barn måste bygga staket i minst 40 graders hetta!

Men så fick man ju kaffe med underbara nybakta munkar...
... och supergod soppa av fina värdinnan Christine.

Sen skulle man jobba igen
och plantera...

Tack Christine och J******n för ett härligt veckoslut! (Förövrigt vill inte husbonden synnas på internet)

13 maj 2014

Springa igång dagen

Idag sprang jag igång dagen. Det var riktigt skönt. Tänk att man inte gör det oftare?! Jag skall snart köra igång med dagens sitt down, alltså graduarbete. Men före det blir det lite #tadetpåallvar - mobbningskampanj.
Jag bestämde mig för att dela med av mina erfarenheter om mobbning. Jag tycker att det är viktigt att de som är mobbade skall veta att man kan prata om mobbning. Man skall ju inte behöva skämmas! Det är mobbaren som skall skämmas! Jag vill ändå understryka att man i ett mobbningsfall också bör hjälpa mobbaren, inte bara den mobbade. Mobbaren har ofta bakomliggande orsaker till mobbningen som kan behöva behandlas. Som lärare är det min uppgift att ta mobbning på allvar och det gör jag. Ingen skall behöva gå igenom tunga saker ensam eller ouppmärksammat!

4 apr 2014

Videoblogg del1 #oscarstobak

Nu är det vår, jägarexamen är tagen och tobaken växer mer än jag hinner med! Så här kommer ett videoblogginlägg angående tobaken. Mer om jakt blir det senare.


5 jan 2014

Vårtecken tidigt i Januari

Än ser vi inget spår av vintern. Men vågar tro att den nog kommer när som helst. Kanske i slutet av Januari?
23 dec 2013

Julens skuggsida

Alla goda ting har också en skuggsida. Julen är en tid då vi konsumerar som galningar, tänker på Jesus om vi hinner och så kommer vi till klimax med megamiddag där släkten är samlad runt samma bord för att föräta sig på diverse delikatesser och därefter dela ut julklappar åt höger och vänster.

Om man inte har möjlighet att göra allt detta kan julen bli en riktig plåga. Orsakerna till detta kan vara flera; fattigdom, ensamhet, söndriga familjeförhållanden osv.

I år valde jag att tänka på dem som behöver snacka med någon under julen och förhoppningsvis finnas där för de som behöver. Detta kommer jag att göra idag på SlutaPanta-chatten mellan kl 19-22. Där kan man komma in och helt anonymt diskutera om sina känslor eller bara chit-chatta för att inte känna sig ensam eller bortglömd. Och kanske julens skuggsida blir aningen mindre.

Välkommen att titta in!

God Jul!