Har du tubak?!

Tid sedan senaste inlägg, hmmm... Ett halv år ish. Första mars var det. Well, nu e jag tillbaka.

För ett par år sen då jag steg ut ur en het bastu på Lom i Korpo kom gusonen fram till mig, då 3 år gammal, och fråga "Har DU tubak?!" Då kunde jag glatt skrattande svara att "nej, tyvärr".

Nu är det andra tider, int har jag någo tobak ännu heller. Men nu har jag frön. Detta kommer alltså att vara början på en lång process att tillverka egen tobak, för huvudsakligen piprökning. Om all går enligt planerna och torkning av bladen blir lyckad skall jag i slutet på nästa sommar, kanske höst kunna sitta och bolma av hemlagad tobak.

Fröna fick jag från Anixor i Korsholm av en riktigt god vän som odlat tobak denna sommar. Mer om deras gård hittar man på Lalle.fi.

Så kära gudson, nu skall vi hålla tummarna så att gufa får bjuda på en god pipa nästa höst då vi badar bastu någonstans. Eller så får du bara njuta av de ohälsosamma sällskapet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram