Spel som undervisningsredskap

Under en längre tid har jag gått igenom diverse spel (både på pc och ipad) och program som skall vara bra att använda i skolundervisningen. Det goda är att det finns en massa olika spel för att lära sig läsa, skriva och räkna, dock få spel som lämpar sig till högstadieelever och uppåt.

Därför har jag nu riktat mig mot spel som kallas browserbaserade RTS spel, alltså, real time strategy games som man kan spela direkt på internet utan att behöva ladda ner något.

Några av de spel som jag nu testar om jag kan använda i undervisningen är dessa och dem kommer jag säkert att snacka mer om då jag har fått en mer omfattande uppfattning om vad man skulle kunna göra med spelen som undervisningsredskap.

Minecraft
Travian
eRepublik
SettlersOnline (skall jag börja testa då ja hinner)
Powerplay Manager
(och snart business tycoon bara jag hinner)

Kom gärna med synpunkter på dessa spel om du har prövat dom eller om du får några idéer!0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram