Jaktbilder (och video)

VARNING! Detta inlägg innehåller bilder och filmmaterial av ett döende djur som därefter slaktas. Om du är känslig så se inte på detta. Om du blir hungrig så bjuder jag gärna på middag.

Som jag tidigare nämde så var jag på jakt med min kära far (som även är kallad Ruda i bloggsammanhang) i Nagu på lördagen. Nu har jag återvänt till Vasa och kommer härnäst presentera min första jaktupplevelse.

Jag tyckte det var mer en roligt att sitta i jakttornet med min far. Väntan var lång och fötterna och rumpan domnade om vart annat. Men till sist såg jag någonting 105m bort. Det var en hjortko som stod o viftade på svansen. Eftersom vi har sett bambi (och gråtit) så vet vi att inte skjuta mamman till kalven så vi väntade för att se om hon hade en kalv. Det hade hon och det är just det ni får ta del av i följande video. Den 2,5h långa väntan i ett torn i Mielis var över.


Jakt i Nagu from Oscar Lehtinen on Vimeo.

En stolt jägare

Efter att hjorten var fälld tog vi vårt pick och pack och körde iväg till slakthuset.


Vid slakthuset kände jag mig tvungen att fotografera några skräckfilmsaktiga bilder också. Det var inte så lätt. Allt känns ganska lugnt och fridfullt därinne då man inte hör skräckinjagande musik och gnisslande ljud.

Härnäst följer lite seriösa bilder då Ruda flår hjorten. Tyvärr var jag inte med under styckningen som skedde dagen därpå.

Först skall pälsen av

Sen skall inälvorna ut 

Och avslutningsvis skall djuret sköljas ur....
... och hängas upp (bredvid älgtjuren)
Det var allt för idag. Tack för att jag fick vara med och fotografera och uppleva jakten. Hoppas ni läsare också fick känna att ni var med då ni såg videon och bilderna.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram