Ett sista farväl

Idag sade vi alla ett sista farväl till en väldigt fin människa. Min mommi, vår allas mommi. Fast hon inte påriktigt var mommi åt alla så blev hon mommi i alla fall. Vännerna kom sällan ihåg vad hon hette för alla kallade henne mommi. Detta var väldigt fint och uppskattat av mommi.


Dock känns det inte som att mommi är borta. Det känns som att hon är precis lika mycket med oss som tidigare. Min mommi har dela med sig av så många visdomsord som vi använder dagligen att jag faktiskt inte kan tro att hon är borta förrän alla hennes visdomsord är glömda. Och det lär inte ske inom snar framtid. För att dela med mig av några av de mest frekvent använda så måste denna vardagligt använda frasen berättas först. "Säg int´åt Sylvi!" Detta kan användas då man vet att man gör någonting fel men gör det i alla fall. T.ex. om man häller ut de sista ur en vinflaska i diskhon. "Här var det bra service, hit skall ja komma ofta!", sade ofta mommi då hon var på besök och fått kaffe framför sig efter en god middag. Och då middagen var över och drinkarna var serverade kunde man ibland få höra, "såå super vi lugnt vidare".


Som ni kan förstå så var mommi en urskön typ som alla gillade. Hon var alltid ungdomlig och lätt att diskutera med ännu som 87 år gammal. Det ända jag inte förstod var varför hon inte ville lära sig om internet? Då skulle hon kanske deltagit i någon facebookgrupp för häftiga mommon på Drumsö eller börjat måla graffiti med K-65 crew.


Så visst saknar vi alla vår fina mommi (eller fammi, mamma, lärare och vän). Men hon levde ett gott liv och vi kommer alltid att minnas och älska henne!

Här vilar mommi bredvid sin man och vid sin familj

Sen kände Kiara att hon behövde stretcha efter allt sittande

... och de anhöriga visade miner

och farbror Victor var sitt vanliga jag
De som undrar och vill se fler bilder från begravningen skall naturligtvis få göra det. Jag satte inte upp fler bilder pga att jag inte frågat lov av enskild deltagare från dagens begravning. Mera bilder kommer i framtiden att finnas tillgängliga hos Kaje och Lola, så tala med dem.

Vila i frid Mommi!

3 kommentarer:

 1. Vi beklagar sorgen. Kram /Simon, Kata & Minea

  SvaraRadera
 2. Vad sorgligt! Men man får helt enkelt komma ihåg alla fina stunder man har haft!

  Svar: Okej, det låter roligt! Och tack så mycket! :D

  SvaraRadera
 3. Jag var med er i tanken den dagen... Kommer alltid att komma ihåg de där pigga glada ögonen (hon hade alltid glimten i ögat!) :) och det stora leendet. Och fram för allt kommer jag ihåg alla de gånger hon i Nagu sade "Här var det bra service, hit skall ja komma ofta!". :) Kram på er alla!

  SvaraRadera

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram