"Ta Graffiti på allvar likt vilken annan genre som helst"

Läste idag kanske den bästa artikeln om behovet av lagliga väggar för graffitikonst. Artikeln är skriven av en polis som också är graffitikonstnär.

länk:

Polis: Nolltolerans mot graffiti är estetisk censur
4 kommentarer:

 1. Anonym20/9/11

  graffiti= klotter, min åsikt. Skulle en graffiti-vägg verkligen minska klottret på stan? För hur tänker man när man klottrar ner någons privata hus eller ett företags hus, slutar man med det när man får en vägg. Jag tror inte det.

  SvaraRadera
 2. den färg som sätts på lagliga väggar sätts inte på olagliga väggar.

  bland annat i vasa hade man en laglig vägg för några år sedan. och då den togs bort ökade klottret på stan.

  Lagliga väggar ger även möjlighet för konstnärerna att bli bättre så att de dom gör blir finare.

  Tror inte man kan bli av med klotter (tyvärr) men man kan ge ett ställe åt ungdomarna att uttrycka sig. För oavsätt om graffiti är klotter eller konst så är det viktigt att få känna att man gör någonting kreativt. Sen vad detta kreativa är har inte så stor skillnad. Vissa utövar sport, vissa musik och vissa bildkonstkonst.

  SvaraRadera
 3. Anonym26/9/11

  Artikelförfattaren verkar vilja skriva mer om sin förträfflighet än om varför vissa anser sig ha rätt lägga beslag på det offentliga rummet. Om jag och mina vänner gillar snabba motorcyklar får jag inte köra genom stan i 200 km/h. Om jag gillar boxning får jag inte slå ner någon på Götgatan... Jag gillar min stad jag gillar Stockholm och de som bor här. Det som gör mig förbannad är de som förstör vår gemensamma miljö. /André

  SvaraRadera
 4. förstår de du säger. Dock borde man ju nästan förbjuda vägar eftersom de orsakar olagligt höga hastigheter med diverse fordon om man kan förbjuda väggar ämnade för graffitikonst.

  SvaraRadera

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram