Yrjö Kallinen - passifist

Har de senaste dagarna suttit och läst och sett video intervjun med en man vid namn Yrjö Kallinen. Jag hoppas att flera lärare också skulle lägga hans tankar bakom örat då de maler igenom läroplanen slaviskt utan att ifrågasätta innehållet och tänka över värdet på det de lär ut.

Yrjö Kallinen har varit bl.a. finlands försvarsminister och dömd till dödsstraff fyra gånger under sitt liv. Mannen i fråga agerade förhandlare mellan de vita och de röda under inbördeskriget och sedan dess har han varit en väldigt samhällskritisk man. Han talar mycket om att vi människor lever i en dröm och låter samhället styra oss istället för att vi skall styra samhället.

Det han säger och menar är väldigt aktullt och intressant fast intervjun är filmad på sjuttiotalet. Ta och kolla den och kommentera gärna. Intervjun har fem delar men sätter ut den fjärde här av den orsak att han ganska väl sammanfattar de han talat om i den sista delen har en bra avslutning. Så ta er gärna tid och lyssna igenom vad han har att säga om dagens samhälle.0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram