Det första gradu-inlägget

Jassåå, så var det dags att påriktigt sätta igång med graduprocessen. Jag fick kandidaten färdig och inlämnad i somras men har ännu inte fått något utlåtande av den. Men medan jag väntar så skall jag inleda förarbetet med gradun.

Jag hade hoppats att jag skulle skriva om samma ämne i gradun som i kandidaten men tyvärr så blev det inte så. Orsaken till detta var, jag ville inte! Nej, jag ville skriva något kring ungdomsarbete och integrerande av det i skolan. Så mitt ämne blev JOPO-undervisning (Joustava opetus) eller productive learning som det kallas på engelska. Alltså undervisning genom praktiskt arbete.

Orsaken att jag valt detta är att jag ser mycket potential i att lära ut skolans ämnen åt elever genom praktiskt arbete och genom workshopar etc. Det finns många elever som inte kan sitta stilla på stolen och lyssna i ett vanligt klassrum. Eller så har klassrummet redan för länge sedan blivit en negativ plats för eleven. Då anser jag att det är viktigt för eleven att få undervisning på ett annat sätt eller en bas och betydelse för det eleven skall lära sig på skolbänken. Denna bas och betydelse kan man ge eleven genom att låta eleven jobba någonstans så att han/hon får se vad man behöver kunna för att klara sig i någon branch.

All in all, så vill jag att vårt skolsystem och samhälle skall börja uppskatta människors olikheter ännu mer och inte stöpa alla i samma form! Vi har alldeles för brottom framåt istället för att hinna njuta av livet på de sätt vi själva vill.2 kommentarer:

  1. JOPO-undervisning (Joustava opetus) är en stor grej i din gradualprocess. Ser framemot ett kreativt färdigt arbete med intresse! Lycka till Oscar!

    SvaraRadera
  2. Anonym31/8/11

    Fina grejer, Oscar! Jättebra ämne och väldigt bra motiverat dessutom :) Good luck!

    SvaraRadera

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram