10 tips för att få fler besökare till din blogg

Tidigare då jag började skriva blogg så hoppades jag på att någon skulle läsa min blogg och så blev det lite av en tävling för mig själv att se hur många som varit in och läst och när rekordet slås i läsarsiffror under en dag. I dagens läge så har jag inte så stor skillnad. Kanske för att jag vet att någon nu som då åtminstone går in för att se lite bilder och sånt, för det har jag mycket av.

Men så kom jag på idag att jag ändå skall se vad jag kan göra för att få fler läsare och faktiskt försöka genomföra denna 10 stegs tipsen till framgång i bloggvärlden. Så nu börjar jag.

1. Pinga din blogg
Hmmm... jag går in på nybloggat.se och klickar på ping och sedan sätter jag in min adress där. Ingen aning vad detta betyder men jag prövar. Ok alltså jag sätter manuellt upp mitt inlägg på en sida så att folk kan klicka på en länk så de kommer till min sida. Check.

2. Bloggtopplistor
Jag skall alltså se till att min blogg finns på bloglovin eller bloggtoppen.se eller någon annan liknande tjänst så att de folk på det viset kan hitta lättare till min blogg. Eftersom jag nu då använder bloglovin som tjänst att ladda upp det ja senast har skrivit på facebook så anser jag att detta räknas

3. Sociala nätverk
Posta det man skriver på facebook och sånt. Det gör jag redan.

4. Nyhetsreferat
Jag skall pinga på twingly.se och länka till nyheter jag diskuterar om. Ok, jag har lärt mig att pinga. Men resten blev lite oklart. Bör testas. Nej orkar nog inte registrera mig någonstans. Men kanske jag skall länka till nyheter jag diskuterar i framtiden. Kan ju länka till källan för detta i slutet av inlägget.

5. Delta i bloggsfären
Det gör jag redan. Jag älskar att kommentera och länka till olika ställen. Här på blogger finns ju min blog stream i högra spalten men annors är jag lite dålig på att länka till mina vänners bloggar så  jag kan ju ta o göra det direkt. Här är mina favoritbloggar som jag inte länkat till i högra spalten. Dizi, sNICKErs, Dj Paul M.B., Anne Hietanen, Queen of babble och Rim&Bas musikbloggen.

6. Uppdatera regelbundet
Det tror jag faktiskt att jag gör.

7. Var en noggrann skribent
Kom ihåg att korrekturläsa och skriv bra. Tänk igenom innehållet. Jo, nog försöker jag men ibland blir de väldigt fort och lösryckt.

8. Tipsa andra om din blogg
Alltså, jag skall berätta att jag har en blogg och i kommentarer etc. berätta om jag skrivit om samma ämne. Check. Jag tror jag har berättat åt folk att jag har en blogg. Om inte jag berättat till folk: "BAD BLOGGER!!!"

9. Skaffa inlänkar
Mer tekniskt tjafs. Suck... skall se vad som skall göras. Jag tror det handlar om att kategorisera sin blogg på hemsidor så att folk skall hitta den bättre. hmmm... not sure

10. Var nischad
Om jag håller mig till ämnet så kommer jag att få mer läsare. Ok, det skall jag vara, mitt ämne är typ jobb och fritid och väldigt mycket gatukonst. Men kanske det att jag ändå alltid lägger upp egna bilder räcker som en nisch. "Dendär Oscar med massor bilder i sin blogg"


I helhet tror jag att jag är en relativt bra bloggare utgående från detta 10 tips program jag hittade på Bloggproffs.se. Jag är nog inte så ivrig att springa runt och pinga mig. Tror nog min blogg blir bättre om jag sätter energin på att skriva bra och sätta upp fina bilder. Det som jag dock saknade i dessa tio tips var att bloggen skall se fin ut. Layouten är väldigt viktig. Jag klarar inte av sidor som blinkar och har miljoner länkar. Det skall vara simpelt och ha ett hållbart tema, om man frågar mig.

Nåjaa. så var det gjort. Jag kan ju återkomma om jag fått märkbart mer läsare till denna blogg efter att ha länkat överallt och pingat mig genom internet.

Peace and love!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Flickr Photostream

Twitter Updates

Instagram